Parketvloer leggen Leiden


Parketvloer leggen of laten leggen

Parketvloer leggen

U wilt een parketvloer leggen, maar waar moet u allemaal aan denken? Op deze website vindt u verschillende tips en trucks om de mooiste parketvloer te leggen. Heeft u echter behoefte aan een grondige en gratis analyse van uw huidige parketvloer? Klik dan hieronder voor meer informatie.

Gratis parketvloer analyse!

Slijtage aan uw parketvloer

Een parketvloer leggen is één ding, maar wat als de parketvloer slijt? Na jaren van gebruik is een parketvloer toe aan onderhoud. Dit onderhoud gebeurd via een schuurbeurt en is meestal nodig na gemiddeld 8 tot 10 jaar. Uiteraard hangt dit gemiddelde af van hoeveel de parketvloer gebruikt is, hoe goed de vloer onderhouden is en de betreffende houtsoort.

Een schuurbeurt houdt eigenlijk in dat de complete parketvloer een paar keer wordt geschuurd en dat vellingkanten gefreesd worden totdat ze schoon zijn. Ook wordt daarna de vloer opnieuw in de olie of lak gezet. Heeft u dan ook nog eens behoefte aan een nog betere uitstraling? Dan kan uw vloer opnieuw gelakt worden met toevoeging van diverse kleuren. Deze kleuren zorgen ervoor dat de vloer er compleet anders uit ziet dan hoe hij er eerst uit zag.

Wij begrijpen dat het moeilijk in te schatten is of een parketvloer aan vervanging of een schuurbeurt nodig is. Soms hoeft de vloer zelfs alleen maar gereinigd te worden en worden bewerkt met een onderhoudsmiddel. Door het moeilijk kunnen inschatten kan het voorkomen dat vlekken steeds dieper intrekken in de vloer en dat ze zelfs niet meer weg te halen zijn. Dit is echt jammer! Vooral als je weet dat het niet nodig zou zijn geweest als u optijd op actie over was gegaan.

Om u te helpen dit te voorkomen helpen we u graag met GRATIS deskundig advies.

Klik hier voor uw gratis en vrijblijvende vloerinspectie!

Parketvloer mixen

Omdat parketvloeren natuurproducten zijn, is het belangrijk dat u platen van verschillende pakketten door elkaar mixt. Let op, hiermee bedoelen we niet het mixen van parketvloeren, maar het mixen van pakketten met materiaal waarmee u uw parketvloer gaat leggen. U koopt een juist aantal pakken parket voor uw gehele vloer om aan het juiste aantal vierkante meters te komen. Bij het leggen van het parket is het vervolgens verstandig om uit verschillende pakketten de materialen te mixen, zodat u het meest natuurgetrouwe resultaat krijgt.